MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Rom

Alle veje fører til rom, men Bevco.dk fører dig til den bedste rom, til de billigste priser. Bevco.dk har den rom, der passer til lige nøjagtig dét, du skal bruge den til. Om du skal have en lækker rom til romsmagning, en god og billig rom på tilbud til drinks og cocktails, eller måske en god mørk rom til kaffen som supplement til en god Cognac eller en Whisky, så har vi det bredeste udvalg af rom på Bevco.dk

Rom

Rom til alle anledninger

Rom er en stor kategori indenfor spiritus, og rom fås i mange forskellige varianter. Vi har alt fra den mørke Diplomatico rom, den lyse Barcardi rom, den krydrede Kraken rom, den stærke Stroh Rom, den popolære Malibu rom med kokos flavour, den lækre Ron Zacapa årgangs rom og mange, mange flere.

Det store og variede udvalg af rom, giver gode muligheder for at lave en masse forskellige, spændende drinks. Som spiritus er rom netop særdeles velegnet i drinks og cocktails på grund af dens sødme. Vi kommer ikke udenom klassikere som Captain Morgan rom, der efterhånden er Colaens faste følgesvend, den lyse Bacardi rom, der blendes i Strawberry Daiquiri og den mørke Havana Club rom, der fuldender den berømte Cuba Libre med cola og lime.

På Bevco.dk har vi både rom på tilbud, rom til faste lave priser og et stort udvalg af billig rom med dag-til-dag-levering. Er du mere til en mørk årgangs rom, en eksklusiv luksus rom og rom i flotte gaveæsker, så kan du naturligvis også købe det på Bevco.dk.

Fremstilling af rom

Rom, som er en sødlig spiritus, er særligt kendt fra de Mellemamerikanske lande, da det varme og fugtige klima er en vigtig betingelse for den optimale rom produktion. Rom destilleres på Melasse eller på juice fra sukkerrør, hvilket netop giver rommen den søde, afrundede smag. Rom lagres ofte på egetræsfade, hvorefter den fortyndes til en alkoholprocent på omkring 40%

Hvilken rom skal jeg vælge - og hvorfor?

Måske kender du allerede en helt masse til rom, og ved lige præcis hvilken rom, du foretrækker – i så fald kan du bare springe læsningen over, og hoppe direkte videre til vores store udvalg af rom. Hvis du til gengæld er en af dem, der ikke helt har luret rom junglen endnu, og måske er i tvivl om hvorvidt du skal bruge en hvid rom, en mørk rom eller en ekstra lækker luksus rom, så læs med her, hvor vi giver et lille indblik i spiritussen rom.

Lys og mørk rom

Rom inddeles som oftest i to hovedkategorier; nemlig lys eller mørk rom. Hvor den mørke rom som bekendt lagres igennem længere tid på egetræsfade, så har den lyse rom kun lagret i ganske kort tid, eller slet ikke lagret. Det er netop ’manglen’ på lagring, der gør at rommen ikke har fået sin mørke, gyldne farve. Den lyse rom er som udgangspunkt en anelse mere sprittet i smagen, end en blød mørk rom. Ofte vil man derfor også foretrække at blande den lyse rom med eksempelvis cola, eller bruge den i klassiske cocktails som Tom Collins og Pina Colada.

Premium og luksus rom

Når man taler om premium rom og luksus rom, er det ofte betegnelser for det man også kalder årgangs rom, altså en rom der har lagret i mange år. Det er kendetegnende for en god rom, at den er naturlig i smag og aroma, og at den gyldne farve og konsistensen er et resultat af måden hvorpå rommen er gæret, destilleret og lagret. Klimaforhold har stor betydning for, hvordan en rom udvikler sig i smag. De høje varmegrader i Mellemamerika bevirker et højere fordampningsniveau af vand og alkohol, og netop denne proces er med til at tilføre rommen sin kompleksitet. Jo længere tid en rom lagrer, desto mere intens og kraftig bliver den i smag og udtryk.

Nyd en god, mørk rom

Ligesom en whisky eller en cognac, bør en god årgangs rom drikkes ved stuetemperatur og i et rundt tulipanglas. På grund af rommens umiddelbare sødme, er den særdeles velegnet som supplement i det søde køkken, og sammen med kaffen til desserten.

Har du spørgsmål til dit valg af rom, hvordan den kan anvendes, til levering af rom eller andet, så tøv ikke med at kontakte vores personale, der sidder klar til at hjælpe dig, så vi sammen sikrer, at du finder frem til den helt rigtige rom, til den helt rigtige pris.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk