Raki

Raki er tyrkernes svar på blandt andet græsk ouzo og italiensk sambuca. Raki er Tyrkiets nationaldrik, og faktisk drikker tyrkerne årligt over 60 millioner liter Raki. Raki, som er en stærk anisbaseret drik, nydes typisk sammen med måltider og til snacks, ligesom man i Nordamerika og Europa drikker et glas vin. Hvis du kan lige anis og lakrids, vil du med sikkerhed elske raki.
Filtrer produkter
Raki

Raki – løvens mælk

Raki betegnes som en form for brændevin. Den fremstilles på druer, rosiner og er stærkt krydret med en gennemtrængende anis smag. Raki er en stærk alkohol, og typisk blander man drikken med lige dele vand. Når man tilsætter vand i sin raki bliver væsken omdannet fra en klar væske til en mælkehvid, mere grumset drik. Derfor har raki også fået kaldenavnet Løvens Mælk.

Raki i med- og modgang

Raki er særligt populær i muslimske lande og i Balkan regionen, hvor islam også udgør størstedelen af religionen. Indtil det 19. Århundrede blev raki udelukkende serveret på beværtninger, der blev drevet af ikke-muslimske bestyrere. Selvom mange af gæsterne, der nød raki var muslimer, var det ikke velset af Sharia Styret at udskænke og indtage alkohol. Men efterhånden som styret i Tyrkiet blev mere reformvenligt, steg antallet af muslimer der både solgte og indtog raki betydeligt. Faktisk udviklede holdingen til raki sig så positivt at Kemal Atatürk, som var den første leder af den tyrkiske republik, etablerede et statsejet spiritus destilleri, der producerede raki.

Find din favorit raki her på bevco.dk og få den sendt direkte til døren allerede i morgen. Du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice med spørgsmål om de forskellige typer raki, så vi sammen kan imødekomme netop dit behov, og finde frem til den aller bedste raki til den skarpeste pris.

Har du lyst til et glas koldt hvidvin eller mousserende vin? Se vores udvalg af hvidvine og mousserende vin.

MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Er du over 18 år?