0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Mezcal

Mezcal er betegnelsen for en speciel form for mexicansk tequila. Mezcal bruges i folkemunde som beskrivelse på særlige former for agave planter, der særligt gror i den nordlige del af Mexico. Mezcal er altså titlen på den type af tequila, der er en traditionel mexicansk spiritus, men som dog kun kan produceres og fremstilles i otte forskellige stater i Mexico, hvor man destillerer direkte fra agaveplantens krop.

Mezcal

Mezcal vs. Tequila

Mezcal er en særlig variant af den populære mexicanske nationaldrik, tequila. Mezcal skiller sig ud på flere afgørende parametre, blandt andet kan en tequila udelukkende klassificeres som en Mezcal, såfremt den er produceres og fremstillet i én ud af otte definerede områder i særligt den nordlige Mexico. Udover de geografiske restriktioner for produktionen af Mezcal, så er der ikke ligeså betydeligt stramme regler for Mezcal, som det gør sig gældende med tequila. Mezcal er dog stadig et begreb, der reguleres nøje ud fra mexicanske regulativer omkring smagstilsætning osv. De forskellige regler for produktionen og definitionen på Mezcal, er med til at sikre os forbrugere den bedst mulige kvalitet i produkterne.    

Mezcal – et oldgammelt fund

Antropologer fra det nationale universitet i Mexico foretog i 1994 udgravninger i byen Nativitas i Mexico, hvor de fandt spor efter Mezcal produktion helt tilbage fra Oldtiden. De spændende fund af den historiske Mezcal fremstilling fik forskerne til at udvikle den såkaldte Mezcal Rute. Langs med ruten kan man opleve flere forskllige Mezcalproducenter, der fremstiller den agaveholdige alkohol med udgangspunkt i de oldgamle traditioner. Det særlige ved netop den gamle form for Mezcal produktion er blandt andet at den fremstilles i gamle lerkrukker, der den dag i dag stadig ligner dem, de producerede Mazcal i 400 år f.Kr.

Fremstillingen af Mezcal  

Mezcal findes og fremstilles i et hav af forskellige udgaver, der alle varierer i smag og udtryk, alt efter hvilken form for agave de er destilleret på. Fællesnævneren for alle typer af Mazcal er dog, at de er fremstillet på pinas, som er agaveplantens krop, eller hjerte. Disse pinjas er frugter, der i udseende minder meget om formen på en ananas, og de er først modne til høst efter at have været dyrket i omkring 8 år. Efter høst koges de modne agave hjerter og fermenteres i en naturlig proces hvor sukker fra planterne omdannes til alkohol, som blandt andet er en af kravene til Mezcal produktionen. Herefter destilleres væsken yderligere til en mildere alkohol, i en proces der langsomt mindsker alkoholvolumen i spiritussen.

Vil du gerne vide mere om Mezcal, eller har du nogle spørgsmål, som du gerne vil have afklaret, så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice. Vi sidder klar til at modtage dit opkald, så vi sammen kan finde frem til den helt rigtige, og super lækre Mezcal variant til dit behov. 

 

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her