0,00 DKK inkl. moms
Filtrer produkter
Side 1 af 2

Cognac

Cognac, også kaldt fransk brændevin, må siges at være en alkohol i absolut særklasse. Allerede ved første øjekast ser man hvilken luksus og kvalitet, der omgiver cognac som spiritus. Med sine flotte flasker og mørke, gyldne farvetoner indbyder cognac til ren nydelse. Læs mere om cognac

Side 1 af 2
Cognac

Cognac – en verden af raffineret smag

Cognac har fået sit navn efter det område i Frankrig, hvor den produceres, nemlig i Cognac provinsen beliggende på Frankrigs smukke Vestkyst. Kort fortalt, fremstilles cognac af destilleret hvidvin, og lagres hovedsageligt på franske egetræsfade. På Bevco.dk har vi sammensat et stort udvalg af cognac mærker indenfor alle prisklasser, så vi både har et udvalg af billig cognac, luksus cognac og smuk cognac i flotte æsker. Vi fører naturligvis alle de kendte cognac brands som eksempelvis Hennessy, Martell, Remy Martin, Xanté, Courvoisier og Braastad Cognac.

Der hersker ingen tvivl om, at cognac er en yderst raffineret drik. Ikke nok med det smukke ydre, så stilles der også ekstremt strikse krav til hvordan en cognac fremstilles, klassificeres og kvalitetsvurderes. Cognac er altså ikke bare en smuk og lækker drik, det er også en utrolig spændende kategori.

Cognac – en lille historiefortælling

Det kendte og smukke franske vindistrikt Bordeauxs, har en ligeså smuk nabo – nemlig Cognac. Cognac er kendt for deres produktion af brændevinen Cognac, som har været fremstillet i området siden det 15. århundrede. I midten af det 19. Århundrede foretog en fransk geolog en undersøgelse af områdets jordforhold, og opdagede at netop jordtypen var af særlig afgørende betydning for kvaliteten af cognac. Det mest optimale område for fremstilling af cognac viste sig at være det såkaldte Grande Champagne område, da jorden her er betydelig mere kridtholdig end de øvrige. Jordens kridtindhold er den dag i dag stadig med til at definere cognacens nuancerede smag og umiddelbare kvalitet.

Fremstilling af cognac

Cognac er som sagt destilleret hvidvin, lagret på fad fra et bestemt område i Frankrig. Hvidvinsdruen høstes tidligt, således at den har en syrlig karakter, med en lav alkoholprocent på omkring 8%. Efter høsten af druen destilleres og lagres cognacen på egetræsfade i årevis under jævnlig kontrol af udviklingen. Når destillatet har opnået en alkoholprocent på mellem 40% og 43% er smagen fuldt udviklet, og cognacen blendes herefter med andre destillater. Denne lagrings- og blandingsproces bevirker, at smagen på cognacen bliver rund, aromatisk og nuanceret. Når cognacen er blandet hviler den endnu typisk 12 år (mindst 6 måneder) inden den hældes på de enkelte flasker.

Cognac kvalitet – hvilken skal jeg vælge?

Som det fremgår af fremstillingsprocessen, er en cognacs kvalitet hovedsageligt betinget af hvordan den er blandet og hvor længe den har lagret inden den hældes på den endelige flaske. Er man på udkig efter en kvalitets luksus cognac er alder altså et godt pejlemærke. Udover alder, kan man som forbruger yderligere navigere ud fra 3 aldersbetegnelser;

V.S. Cognac som står for betegnelsen ’Very Special’. Det er den yngste cognac på markedet, da den kun har lagret omkring 2år.

V.S.O.P. Cognac er forkortelsen for ’Very Superior Old Pale’. Denne specifikke betegnelse dækker over cognac typer, der har lagret i minimum 4år.

X.O. Cognac er beskrivelsen af en cognac der er ’Extra Old’. Cognac i denne kategori skal have lagret i minimum 6år, men gerne længere.  

Cognacsmagning og nyttige tips

Vil du gerne opleve smagen af cognac – altså sådan virkelig smage på cognacen? Så er der nogle ting, du bør overveje. Blandt andet er det ikke uvæsentligt, hvilket glas, du drikker din cognac af. Vi kender det klassiske cognacglas, der naturligvis er fremstillet til formålet, men faktisk er et tulipanformet glas også velegnet til cognacsmagning. Indsnævringen på glasset bevirker nemlig at cognacens nuancer og aromaer koncentreres og isoleres i højere grad end hvis glasset har en stor munding.

Det er også af betydning ved hvilken temperatur, du smager på din cognac. Det er et emne, der ofte debatteres af kendere, og naturligvis er det i høj grad en smagssag. Om du vil drikke cognacen afkølet med en isterning i, eller ved stuetemperatur lettere opvarmet i håndhulen, er op til dig. Dog skal det siges at ved stuetemperatur frigives flere af cognacens smagsvariationer.  

Løber munden i vand? Så spring fluks tilbage til vores store produktoversigt og shop løs. Har du derimod flere spørgsmål til cognac, eller brug for vejledning, så ring endelig til vores kundeservice, så vi kan sikre os, at du finder frem til den helt perfekte cognac.

Velkommen til Bevco

Er du privat- eller erhvervskunde?

Du bekræfter herved at være fyldt 18 år
er du ikke fyldt 18 år klik her