MenuMenu
  • Drikkevarer & tilbehør one-stop-shop med 2.000+ varer online
  • Tlf. +45 71 99 22 00 hverdage fra kl. 9:00-16:30
  • Bestil inden 14.00 så sender vi samme hverdag
Søg Søg Fragt FRAGT information Din kurv 0,00 DKK priser inkl. moms
Filtrer produkter

Brandy

Brandy er en forkortelse af betegnelsen brændevin og findes som udgangspunkt i alle vinproducerende lande. Marc, Grappa, Aquadiente, Tresterschnapps og Bagaciera er henholdsvis franske, italienske, tyske, spanske og portugisiske brændevine. Gå på online opdagelse i vores spændende udvalg af brandy, og find frem til din personlige favorit.

Brandy

Brandy – mere end en sidevogn til kaffen

Måske kender du brandy fra den lille hyggelige avec-vogn, der på nogle restauranter bliver kørt frem efter middagen? Brandy er den brede betegnelse for destillater lavet på vin eller frugtsaft. Grænsen mellem brandy og brændevin er sommetider noget udvisket, men som udgangspunkt er brandy betegnelsen for destillater, der har lagret på træfade i minimum 6 måneder.

Fremstillingen af brandy

Brandy er altid tør, og bør ikke sammenlignes med andre søde varianter, der har navne som kirsebær brandy og abrikos brandy etc. Brandy er helt uforfinet og lidt hårdt sagt rester fra vinproduktionen. Brandy fremstilles typisk på blandt andet skaller, stilke og kerner fra druerne der har været brugt i vinproduktionen. Selvfølgelig er det kun den halve historie om brandy fremstillingen. For umiddelbart resulterer dette i en tør og barsk drik, som så herefter forfines igennem en lagringsproces.

Brandy – destillering og kvalitet

Som hovedregel er brandy lagret mellem et halvt og et helt år. Destillatet modnes forskelligt fra land til land, lige som smag, farve og alkoholprocent også varierer alt efter fremstillingsmetode og ingredienser. Brandy produceres som udgangspunkt i alle vinproducerende lande, og kvaliteten af brandy afhænger som sagt af destillering, kvaliteten af vinrester, lagringsproces, sorten på træfade samt hvilke aromaer der tilsættes for at skabe farve og smag, blandt andet karamel.

Luksus Brandy

De fine og lagrede brandyer destilleres ofte på ung, syrlig vin, der dels giver den største frugtduft og smag, dels bedre modner og udtrækker smagsstoffer på egefade. De bedste kvaliteter opnås ikke blot ved lang lagring, men også ved at blande spiritus af forskellig alder, smags- og duftegenskaber til en harmonisk komposition. De fleste brandyer har en alkoholstyrke på 38-45%.

Køb din brandy på Bevco.dk

Mangler du en brandy til barskabet, til avec-vognen, til den gode middag, til festen, til din restaurant eller til din bar – så find din brandy her på Bevco.dk Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice, som gerne hjælper dig til dit bedste og billigste køb af brandy.

Husk at du skal være fyldt 18 år for at købe varer med alkohol hos bevco.dk