Bevco A/S
Søg
Cart

Snaps Bornholm Dram SevaBlødda 40% 50 cl.

På lager

139,00 kr.

Beskrivelse

Bornholmer Dram SevaBlødda er en bornholmsk kirsebærdram, der er sammensat af lige dele delikat og velsmagende spiritus fra Bornholm Spirit. Den har en enestående og varm karakter med en dejlig krydret smag og duft af kanel.

Seva-for-noget?

Drikken med det lidt aparte navn, Sevablødda stammer fra en over 100 år gammel opskrift på ”ejn søder syp”, der blev lavet af H.S. Munch, som ejede en købmandsforretning med brændehandel og skibsproviantering på Nexø Havn. Ejn søder sup var især populær, når skibene skulle trækkes på land; denne proces foregik nemlig ved håndkraft, og derfor var det naturligvis også vigtigt med en lille forfriskning mellem alt det hårde arbejde. Men hvad har det med navnet ”sevablødda” at gøre? Jo, det var simpelthen et udtryk, man brugte på Bornholm, når slisken skulle smøres med sæbe. Mens den blev smurt, kunne de hårdtarbejdende mænd ligeledes selv smøre ganen med en god dram. 

En genopstanden opskrift

Opskriften på ”ejn søder syp” tog H.S. Munch med sig i graven, men en årvågen tjenestedreng, der tidligere havde hjulpet til ved fremstillingsprocessen, fik luret sig til ingredienserne samt de rette blandingsforhold. Da han ligeledes nåede et godt stykke op i alderen, gav han opskriften videre til politibetjenten Alex Niebe, der sørgede for at give den videre, og sådan kan vi altså stadig sidde med denne lækre SevaBlødda den dag i dag. 

Læs mindre
Specifikationer