
Dry Martini
Anbefalet glas: Martiniglas
Anbefalet garnish: Citronskal og oliven
Anbefalet garnish: Citronskal og oliven
Fremgangsmåde:
1. Hæld gin og vermouth op i et mixerglas2. Smid isterninger i glasset og rør rundt med en barske i ca. 30 sekunder
3. Strain indholder over i et martiniglas
4. Garnish med enten citronskal eller oliven
Bartenderens note:
Lyt ikke til James Bond, en rigtig Dry Martini er “stirred,” not “shaken” - at shake fortynder nemlig cocktailen for meget, og du får også nemt nogle isrester med, der ødelægger det helt klare look. Jeg vil altid anbefale at bruge en citronskal i sin første Dry Martini, der giver en nødvendig frugtighed og friskhed. Forholdet mellem gin og vermouth er et emne for intens diskussion blandt martinidrikkere, jo mere vermouth der er i, jo mere “våd” er cocktailen. De fleste nye til denne udfordrende cocktail vil foretrække en forholdsvis våd martini de første par gange, da det ellers næsten svarer til at drikke ren gin.
Det er lidt ligesom med Arnes jordhuler i Blinkende Lygter, hvor han ifølge Carl skal bruge år på at finde hans helt egen dybde til hans jordkølede pilsnere - ligeledes skal du bruge år på at finde dit helt eget blandingsforhold til din Dry Martini.
Anbefalede produkter:
7 varer
Sorter efter: