Bevco A/S
Søg
Account
Cart
 
Image link

Står du og skal arrangere en konfirmation, så først og fremmest tillykke med dit barns store dag. Måske du midt i glæden også er lidt overvældet over de mange ting du skal sørge for, når du skal afholde så stor en fest. Drikkevarer er bare ét af de mange punkter på to-do listen, så vi har lavet en kort guide, der gør det så nemt som muligt for dig.


Hvor meget skal jeg bruge?

Det er rigtig svært at opstille helt generelle regler for, hvor meget du skal bruge. Til en konfirmation kommer der som regel en masse børn, så beregn kun drikkevarer med alkohol efter antallet af voksne gæster. Og ligeledes skal du sørge for at købe godt ind af drikkevarer til børnene, så de også kan have en rigtig dejlig dag. Vores anbefalinger er:

Image link

Sodavand
3-5 pr. person

Image link

Øl
2-3 pr. voksen

Image link

Vin
Hvidvin 2-3 glas pr. voksen
Rødvin 3-4 glas pr. voksen
Dessertvin 1 glas pr. voksen

Velkomstdrink

1 glas pr. person

Hvilken ugedag konfirmationen ligger på har også indvirkning, men det vigtigste er, at du kender dine gæster, og hvad deres forventninger til dagen er. Ved du, at mange af dine voksne gæster er vilde med øl, men ikke drikker vin, så kan du justere på anbefalingerne.

Velkomstdrinken er det første du byder gæsterne, og derfor er det første tidspunkt du kan imponere gæsterne. Til en konfirmation skal man altid gerne have 2 udgaver – én med alkohol til de voksne og én uden alkohol til børnene (og andre der ikke drikker alkohol). Til en velkomstdrink til børnene er en af de ældste tricks i bogen at lave noget med niveauforskel, der får en drink til at fremstå eksotisk. Dette kan du nemt gøre med en frugtsirup (f.eks. brombærsirup) i bunden af glasset, og så toppe op med en juice eller noget sodavand, og så evt. tage nogle friske bær og hænge på kanten eller smide ned i glasset. Se opskifter på 5 nemme velkomstdrinks uden alkohol.

Til de voksne kan du enten gå den helt simple vej og servere nogle bobler, en hvidvin eller endda rosévin. Skal det være mere avanceret, så vælg noget der kan blandes direkte i glasset, f.eks. en Lillet Blanc & Tonic, en Bellini med ferskenpuré eller en Kir Royal. I stedet for at servere det hele ophældt, kan du også lave en stor punchbowle, så gæsterne selv kan øse op. Det gør man ikke så tit mere, så det kan give god anledning til diskussion, og gøre det nemmere for dem der skal servere. Se 5 opskrifter på nemme velkomstdrinks.Hvidvin

Hvidvinen følger som regel med forretten, og skal selvfølgelig afstemmes efter dét. Et oplagt valg er altid en Chardonnay, der er den suverænt mest plantede hvidvinsdrue i verden, og fungerer rigtig godt sammen med fed fisk. Serverer du en lettere forret kan du gå efter en sprødere hvidvid, som f.eks. en Riesling eller Sauvignon Blanc. Til hvidvin anbefaler vi at købe ind til 2-3 glas pr. person, men vær opmærksom på, at nogle foretrækker kun at drikke hvidvin og også drikker dem til hovedretten, og bliver det en meget varm dag vil hvidvinen også blive mere efterspurgt.

Anbefaling: Sette Torri Chardonnay PugliaRødvin

Rødvinen skal også så vidt muligt matche maden, men det er også vigtigt, at den rammer forholdsvis bredt i smagen, så alle gæster har lyst til at drikke den. Så lad den ikke komme for langt ud på nogen parametre, ikke for kraftig, for tannisk, for syrlig, for tør/sød osv. Den må dog gerne have noget struktur, og gerne en tydelig frugtprofil i smagen. Gå efter druer som Monastrell, Malbec og Grenache, og undgå alt for kraftige vine lavet på Cabernet Sauvignon, Nebbiolo og lignende. Her kan det være rigtig svært at forudsige, hvor meget der bliver drukket. Husk at måle efter antallet af voksne, vi anbefaler 3 glas pr. person, svarende til en halv flaske pr. person.

 Anbefaling: Invidious Tempranillo Syrah  eller Lupo Meraviglia Due di DueDessertvin

Til det desserten er det også vigtigt at servere en lækker vin, også selvom mange ikke drikker sød vin. Her er det sikre og klassiske valg en god portvin, men du kan også servere en sød mousserende vin, som en Asti eller en demi-sec Cava. Her er det som regel nok med ét glas pr. person, og da det typisk ikke er helt så fyldte glas, kan du beregne 7-9 personer pr. flaske.

Anbefaling: Feuerheerd's 10 Years Old Tawny Port eller Matteo Soria Moscato D’AstiSodavand

Der er næsten intet mere lykkeligt barndomsminde, end at have været til et arrangement hvor der ikke er noget loft for hvor meget sodavand man må drikke. Børnene skal selvfølgelig også have en fest med god mad og drikke, og vi anbefaler 3-5 sodavand pr. person. Sugerør kan gøre festen ekstra god, og det kan også være sjovt at købe nogle mere usædvanlige sodavand, samt at have noget juice til dem der ikke drikker det.


Anbefaling: Fritz-Kola eller San Pellegrino
Øl

Øl skal der jo også til, selvom de typisk ikke er i højeste kurs til en konfirmation. Her kan du sagtens slippe afsted med et par rammer dåsebajere, så længe du har styr på at køle dem ned. Hvis du har meget ølglade venner, eller bare nogle der ikke bryder sig om vin, eller hvis det bliver en virkelig smuk og solrig dag (som vel er alles håb), så kan du købe lidt ekstra, ellers anbefaler vi 2-3 øl pr. person.

 Anbefaling: Pilsner Øl


Andre relaterede ting

Der er talrige ting at holde styr på til en konfirmation, og vi vil ikke gøre det mere besværligt end nødvendigt – men der er også andre ting man lige kan sørge for. Forskellige typer pynt til festlokalet, måske nogle engangsglas hvis noget af festen skal foregå udenfor, lidt snacks til velkomsten, og det er altid godt at have lidt vand på flaske til rådighed.

 Alle disse ting kan du finde her hos Bevco, og vi tilbyder også, at du selv kan vælge hvilken dag de skal leveres (med Postnord). Dvs. at du kan bestille dine varer til levering direkte til festlokalet, eller til din egen adresse, hvor vi anbefaler levering et par dage før begivenheden. Så slipper du for at lave et kæmpe indkøb ved grænsen eller lignende i din bil, og du slipper for at have en masse pladsstjælende varer stående i skuret i ugerne op til konfirmationen.

Spar både dig selv og klimaet ved at købe i Danmark, hvor prisen for levering maksimalt er 79,- uanset hvor mange varer du køber. Det er simpelt, nemt, billigt og godt! Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du har brug for noget vejledning og anbefalinger fra vores sortiment.Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!