Bevco A/S
Søg
Account
Cart
 
Image link

Det er en rigtig stor mundfuld at arrangere et bryllup! Leder du efter drikkevarer til et bryllup, så er du landet det helt rette sted, her får du alt at vide om mængder og anbefalinger af hvad du skal bruge.


Hvor meget skal jeg bruge?

Det er rigtig svært at opstille helt generelle regler for, hvor meget du skal bruge, da det kommer an på sammensætningen af dit selskab. Et bryllup strækker sig som regel over mange timer, og især sidst på natten kan der være en tendens til, at det ikke er alt hvad der bliver åbnet, der også bliver indtaget. Derfor vil vi anbefale at overdimensionere en smule, fremfor at risikere, at festen dør ud fordi gæsterne løber tør for brændsel. Hav et klart øje på, hvor mange voksne deltagere der er, og også gerne om der er flere gæster, der af forskellige årsager ikke drikker alkohol. Vores anbefalinger er:

Image link

Sodavand
3-5 pr. person

Image link

Øl & Cider
2-4 pr. voksen

Image link

Vin
Hvidvin 2-3 glas pr. voksen
Rødvin 3-5 glas pr. voksen
Dessertvin 1 glas pr. voksen

Faktorer at være opmærksom på:

Årstiden – der går mere øl og hvidvin når det er rigtig varmt
Alderen på gæsterne – unge mennesker i 20’erne og 30’erne sætter bare mere til bords end dem i 50’erne
Længden – jo længere dagen strækker sig over, jo mere skal der bruges
Beværtning – har gæsterne et sted at sove, eller er der mange der skal køre hjem?

Velkomstdrink

Velkomstdrinken er det første du byder dine gæster, og derfor er det første chance for at vise jeres personligt udvalgte drink. Vi anbefaler altid at lave 2 udgaver – én med alkohol og én uden. Beregn én pr. gæst.

En velkomstdrink skal opfylde 2 kriterier – den skal være nem at lave, og så skal den smage godt! Det mest oplagte er klart at vælge noget, der kan blandes direkte i glasset, som regel et champagneglas, så de hurtigt kan laves og fordeles til hele selskabet. Klassikere her er cocktails som Kir Royale eller Bellini, der er friske og frugtige, og ser meget indbydende ud. I stedet for at servere det hele ophældt, kan du også lave en stor punchbowle, så gæsterne selv kan øse op. Det gør man ikke så tit mere, så det kan give god anledning til diskussion, og gøre det nemmere for dem der skal servere. En tredje mulighed er den helt simple, at servere et glas bobler eller en afkølet rosévin.

Se 5 opskrifter på nemme velkomstdrinks.

Der skal også være en velkomstdrink til dem der ikke drikker alkohol, og her kan publikummet være temmelig bredt, da det spænder fra børn til gravide osv. Her kan du f.eks. lave en virgin udgave af den almindelige velkomstdrink, men hvis der er mange børn til brylluppet kan du lave noget med sodavand og sirup, som f.eks. en Shirley Temple. Vi vil dog anbefale at lave den efter det voksne publikum, da mange børn alligevel hellere vil have den sikre sodavand.

Se 
5 opskrifter på velkomstdrinks UDEN alkohol.

Hvidvin

Hvidvinen følger som regel med forretten, og skal selvfølgelig afstemmes efter dén. Et oplagt valg er altid en Chardonnay, der er den suverænt mest plantede hvidvinsdrue i verden, og fungerer rigtig godt sammen med fed fisk. Serverer du en lettere forret kan du gå efter en sprødere hvidvid, som f.eks. en Sauvignon Blanc. Til hvidvin anbefaler vi at købe ind til 2-3 glas pr. person, men vær opmærksom på, at nogle foretrækker kun at drikke hvidvin, og også drikker dem til hovedretten, og bliver det en meget varm dag, så vil hvidvinen også blive mere efterspurgt.

Anbefaling: Sette Torri Chardonnay PugliaRødvin

Rødvinen skal selvfølgelig tilpasses efter maden, men det er også vigtigt, at den rammer forholdsvis bredt i smagen, så alle gæster har lyst til at drikke den. Så lad den ikke komme for langt ud på nogen parametre, ikke for kraftig, tannisk, syrlig, tør/sød osv. Den må dog gerne have noget struktur, og gerne en tydelig frugtprofil i smagen. Gå efter druer som Monastrell, Malbec og Grenache, eller sikre områder som Rhône-dalen eller Valpolicella,  og undgå alt for kraftige vine lavet på Cabernet Sauvignon, Nebbiolo og lignende – gem dem til en middag i mindre selskab. Det er rigtig svært at forudsige, hvor meget der bliver drukket, og måske lige så relevant, hvor meget der bliver åbnet. Typisk vil der blive sat et par flasker pr. bord, og fremfor at tage en åbnet flaske ved et bord, der ikke drikker så meget, vil der bare blive åbnet en ny flaske til bordet, der hælder tjept indenbords. Husk at måle efter antallet af voksne, vi anbefaler 3-5 glas pr. person, svarende til ca. 2/3 flaske pr. person.


 Anbefaling: Morgan Bay Cellars Cabernet Sauvignon  eller Backwoods Zinfandel ReserveDessertvin

Til desserten er det også vigtigt at servere en lækker vin, også selvom ikke alle drikker sød vin. Her er det sikre og klassiske valg en god portvin, men du kan også servere en sød mousserende vin, som en Asti eller en demi-sec Cava, afhængig af desserten. Jo sødere dessert, jo sødere vin. Her er det som regel nok med ét glas pr. person, og da det typisk ikke er helt så fyldte glas, kan du beregne 7-9 personer pr. flaske.

Anbefaling: Feuerheerd's 10 Years Old Tawny Port eller Matteo Soria Moscato D’AstiAlkoholfrie drikkevarer

Det er ikke mange år man skal tilbage i tiden, før der næsten ikke var nogen alkoholfrie alternativer til vin, øl og spiritus – og dem der var, var elendige! Sådan er det ikke i dag, du kan få ganske glimrende alkoholfri vin og bobler, saftige og smagfulde alkoholfrie IPA’er, samt nyskabende alkoholfri spiritus. Sørg for at de dele af selskabet, der ikke drikker alkohol, ikke bliver ekskluderet fra den gode gastronomiske oplevelse, ved også at tilbyde alkoholfrie alternativer der matcher maden. Der er også flere af dem der drikker alkohol, der kan have lyst til lige at sætte farten ned undervejs, og tage en alkoholfri øl til det.

Anbefaling: Alkoholfri VinAlkoholfri Øl og Alkoholfri Spiritus


Sodavand

Sørg altid for godt med sodavand og danskvand til festen, så alle lige kan få fyldt sukkerdepoterne op igen, og ikke mindst få lidt hydrerende væske indenbords. Der vil typisk gå en masse af disse i løbet af aftenen, så sørg for at have et sted de kan afkøles, som altid er til rådighed for gæsterne. Vi beregner 3-5 sodavand pr. person.


Anbefaling: Fritz-Kola eller San Pellegrino
Øl

Øl er lidt mere tricky at regne ud, fordi det kan variere utrolig meget, hvor mange der bliver drukket. Sæt dig ind i de faktorer du kan vide (hvad dine gæster normalt foretrækker at drikke, måske sågar andelen af mænd), og overdimensionér på de faktorer du ikke kan styre (vejret, længden på festen). Vores anbefaling er 2-4 øl pr. person, og her vil helt almindelige dåseøl som regel være tilstrækkeligt. Køb også gerne en ramme eller to alkoholfri.

 Anbefaling: Pilsner ØlCider & RTD

Cider og RTD er kommet for at blive, og er det oplagte alternativ til dem der ikke drikker øl. De er dog væsentligt dyrere end øl, og der vil også være mindre afsætning på dem (Men igen – kend dine gæster). Her vil det næsten altid være nok med 1-2 pr. voksen.

Anbefaling: Cider og Ready To Drink


Drinks & Cocktails

Drinks og cocktails er ikke noget alle vælger at servere, men det kan give god mening, hvis der er lagt op til en fest til helt ud på natten. Der er flere forskellige tilgange man kan tage til det. Man kan vælge ”blot” at sætte alt frem til at lave drinks, dvs. gæsterne mixer selv i glassene, og gør det efter det udvalg der er købt ind. En anden mulighed er at lave nogle store bowler eller drinks dispensere, som gæsterne blot skal tage fra. Ved begge muligheder er det vigtigt at sørge for rigeligt med is, og også gerne forskelligt garnish tilbehør som udskårne citrusfrugter og lignende. En tredje mulighed er at leje en bartender til at betjene baren, og i samarbejde med ham udvælge hvilke drinks, i gerne vil have med. Denne mulighed laver dog en større belastning af budgettet, end de andre.


Andre relaterede ting

Der er talrige ting at holde styr på til et bryllup, og vi skal endelig ikke gøre det længere end nødvendigt – men der er også lige et par andre ting man kan sørge for. Forskellige typer pynt til festlokalet, måske nogle engangsglas hvis noget af festen skal foregå udenfor, lidt snacks til sidst på natten, og det er altid godt at have lidt vand på flaske til rådighed.

Alle disse ting kan du finde her hos Bevco.dk, og vi tilbyder også, at du selv kan vælge hvilken dag de skal leveres (med postnord). Dvs. at du kan bestille dine varer med levering direkte til festlokalet, eller til din egen adresse, hvor vi anbefaler levering et par dage før begivenheden. Så slipper du for at lave et kæmpe indkøb ved grænsen eller lignende i din bil, og du slipper for at have en masse pladsstjælende varer stående i skuret i ugerne op til den store begivenhed.

Spar både dig selv og klimaet ved at købe i Danmark, hvor vores pris for levering maksimalt er 79,00 kr. uanset hvor mange varer du køber. Det er simpelt, nemt, billigt og godt! Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du har brug for vejledning til vinsammensætning og anbefalinger fra vores sortiment.
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!