Bevco A/S
Søg
Cart
 
Image link

Mange af de første og mest berømte cocktails kommer fra USA, og blev lavet med bourbon og rye whisky. Bourbon er en virkelig genial ingrediens i cocktails, der tilfører en særlig rundhed og dybde. Til disse 5 cocktails vil vi ikke anbefale at bruge en skotsk whisky, da dens kvaliteter passer bedre i andre cocktails.


Image link

1. Whiskey Sour

Se opskrift →

Ganske simpelt en af de bedste cocktails der findes! Denne sour rammer den perfekte balance mellem dybde og kompleksitet, og vil være et stort hit hos næsten alle. Hvis du vil have en cocktail med mere dybde, så vær lidt rundhåndet med din angostura, og sørg endelig for at inkludere æggehviden, der er hovedarkitekten bag det lækre og cremede skum, og den bløde mundfølelse.

2. Old Fashioned

Se opskrift →

Denne cocktail er måske ikke så ”in” for tiden, men få ting slår en vellavet Old Fashioned! Kunne du godt tænke dig at være typen, der bestiller og nyder et glas rent whiskey, så er denne cocktail billetten til det tog. Sukkeret og isen får den lækre bourbon til at glide lidt nemmere ned, og det lille skud af olierne fra appelsinskallen (som du absolut ikke må udelade!), giver en rigtig lækker frugtighed til cocktailen.

Image link
Image link

3. Manhattan

Se opskrift →

Er du til en god stærk cocktail, med masser af lækker og delikat kompleksitet, så skal du prøve en Manhattan. Den sødes ikke med sukker som en Old Fashioned, men med sød rød vermouth, der samtidig bidrager med alverdens spændende smage, og ofte også lidt ekstra bitterhed. Ikke en cocktail man drikker mange af på én gang, men den ene man tager, bliver som regel også aftenens favorit.

4. Mint Julep

Se opskrift →

Blandt de mere sommeregnede cocktails med bourbon finder man den unikke Mint Julep. Har du også de rigtige kopper, så bliver den en stensikker vinder til enhver anledning. Kom gerne mynte i en shaker og sæt den i køleskabet et par timer inden den skal bruges – så trænger myntesmagen bedre igennem. Ren lykke på en varm sommerdag.

Image link
Image link

5. Sazerac

Se opskrift →

Denne cocktail er ikke kun for fulderikker, der drikker som en del af et ”eksperiment” (som i Vinterbergs, Druk). Den er en fantastisk lækker sag, der minder meget om en old fashioned, men adskiller sig ved de ekstra anisnoter fra absinten, og de særlige krydrede noter fra Peychaud’s bitters. Giv den også gerne lige et skud med citron- eller appelsinskal.

Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!