Bevco A/S
Søg
Account
Cart
 
Image link
1.
Hvidvin kan spores helt tilbage til år 7500 f.Kr.

2. De fleste hvidvine serveres bedst kølige, men undgå at køle dem ned til under 5 grader. Den optimale serveringstemperatur for de fleste hvidvine er mellem 8 og 12 grader, da dette fremhæver vinens aromaer bedst.

3. Hvidvin indeholder ikke tanniner, også kendt som garvesyre, som kan give en tør fornemmelse i munden. Tanniner findes kun i rødvin, da rødvin gæres med drueskallerne, mens hvidvin kun gæres med druesaften.

4. Chardonnay er en af de mest populære hvidvinsdruer, men den er ikke den grønne druesort, der er mest udbredt globalt. Den titel tilhører druesorten Airén, som dog primært bruges til at lave brandy.

5. Blandt eksperter, der deltager i blindsmagninger, betragtes hvidvin som lettere at identificere end rødvin. Dette skyldes blandt andet, at hvidvin normalt ikke er blandinger af forskellige druer, og at der ofte ikke er andre faktorer som fadlagring, der kan sløre druens karakteristika.

6. De fleste hvidvine er tørre og indeholder mindre end 4 gram restsukker pr. liter.

7.Druen Sauvignon Blanc er en af verdens mest populære druesorter. Den har sin oprindelse i Frankrig og er faktisk forælderen til rødvinsdruen Cabernet Sauvignon, som er en krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc er udbredt og populær i Frankrig, især i områderne Sancerre og Pouilly-Fumé, og har vundet stor popularitet i nyere tid takket være dens dyrkning i New Zealand, hvor klimaet er ideelt. De franske vine er normalt mindre frugtagtige og mere mineralholdige end vinene fra den nye verden.

8. Selvom hvidvin er kendt for sin lyse farve, behøver druesorten ikke at være hvid. Farven på rødvin kommer fra drueskindet, som fjernes under hvidvinsproduktionen. Et godt eksempel på dette er druesorten Pinot Gris, som er en af de mest udbredte druer til hvidvin, selvom dens druer er røde.

9. Generelt kan hvidvin ikke ældes lige så længe som rødvin, men der er flere vine, der bliver bedre med alderen. Ligesom med rødvin kræver det, at vinen har tilstrækkelig syre for at bevare friskheden og modvirke oxidation. Hvis hvidvinen er lagret på egetræsfade, tilføjer det også ekstra potentiale. Nogle af de mest velegnede druesorter til lagring er Chardonnay, Chenin Blanc, Riesling og Sémillon.

10. Riesling er den mest populære druesort i Tyskland og kan fremstilles i mange forskellige stilarter, fra søde dessertvine til helt tørre hvidvine. Det er en af de mest alsidige druesorter, der passer godt til krydret asiatisk mad, grillede fiskeretter, tysk bratwurst og som aperitif med snacks.
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!