Pinot Noir
Pinot Noir er en blå drue. Der er mest kendt fra det franske vindistrikt Bourgogne. Den bruges både i blandingsvine men kan også sagtens bruges som hovedingrediens i en god Pinot Noir rødvin. Det er en yderst populær drue men den er meget vanskelig at dyrke og ikke særlig glad for varme. Nogle vinbønder specielt i Bourgogne mener at druen ikke har nogen særlig smag. Dette gør den til en ideel repræsentant for vitikulturen og vinifikationen i området, hvilket er noget vinbønderne godt kan lide. Denne smagløse drue som alligevel giver en fantastisk vin viser hvor gode de franske vinbønder er til at producere vin. Smagen af en god Pinot Noir er meget elegant og feminin samtidig med at den er kompleks. Et godt glas Pinot Noir rødvin kan fange sanserne med en intens duft af skovbær, jordbær, solbær og brombær. Denne bærsymfoni er med til at gøre Pinot Noir rødvinen meget alsidig og samtidig forførende. Vinen er ikke så mørk og tyk som andre rødvine men har, på grund at druens tynde skaler, en flot rød farve, som komplimentere duftnuancerne perfekt. Pinot Noir passer godt sammen med næsten alle retter i det gode køkken, dog er det ikke en dessert vin og passer ikke sammen med søde sager.
MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Er du over 18 år?