Merlot
Den blå Merlot drue er den vigtigste druesort i den franske vindistrikt Bordeaux. Den bruges både som blandingsdrue men står også meget stærkts elv hvoraf man får en fortræffelig Merlot vin. Det er vigtigt i dyrkningen af Merlot druen, at den ikke bliver for tør eller gror i et for varmt klima. Derfor er kunstvanding nærmest en nødvendighed når man dyrker denne drue. Dog skal man passe på, at druen ikke får lov at give et alt for story udbytte, da dette kan udvande den dejlige smag og duft i vinen. I områderne Pomerol og St. Emilion i Frankrig producere de nok den bedste Merlot rødvin. Her sørger de for at holde udbyttet nede så vinen bliver intens og mørk. Merlot vinen indeholder ikke så meget garvesyer som dens landsmand Cabernet Sauvignon, hvilket er en af grundende il druens store succes. Det giver nemlig druen en helt anden smag. Duftnoterne i en Merlot minder ens lugtesans om Brombær, blåbær, solbær, lakrids og trøffel. Merlot rødvin er også meget alsidig og passer til de fleste kødretter. Denne rødvin er ideel som hverdagsvin med også som en vin man drikker ved festlige lejligheder.
MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Er du over 18 år?