Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Bunnahabhain Stiùireadair Islay Single Malt Scotch Whisky 46,3% 70 cl.

På lager - Hurtig levering

400,00 kr.

inkl. moms

Product information

Betalingsmetoder logoer

Beskrivelse

Bunnahabhain Stiùireadair er et blend bestående af både first- og second fill sherryfade af varierende alder fra forskellige lokationer. Næsen er præget af tørrede frugter og cremet karamel med et hint af salt, vanilje og nødder samt en let krydret undertone. Den lægger sig silkeblødt i munden, hvoraf mange af elementerne fra næsen går igen; forvent tørrede frugter, havsalt, cremet karamel og en dejlig krydret undertone.

Nedbrydning af det særprægede navn for de interesserede
”Bunnahabhain” (skots gælisk for ”flodens mund”), er det mest afsidesliggende destilleri på Islay, en lille skotsk ø med kun 3400 indbyggere, men hele 9 destillerier! I modsætning til hvad man skulle tro, så er destilleriet ikke opkaldt efter den lille landsby Bunnahabhain, det ligger ved - tværtimod, så er det byen, der er opkaldt efter destilleriet! Det tiltrak simpelthen så megen arbejdskraft, at de var nødt til at stifte en helt ny by for at huse de mange tilflyttere.

Anden del af navnet,”stiùireadair”, ser i den grad skræmmende ud, men prøver man at læse det højt for sig selv, kan man måske godt genkende lidt af vikingernes indflydelse på det gæliske sprog – ordet betyder nemlig ”styrmand”, der alligevel virker lidt mere beslægtet end sin engelske pendant ”helmsman”. Navnet skal ses som en hyldest til den styrmand, der pryder alle Bunnahabhain flasker og skaber en forbindelse til fortiden såvel som havet omkring destilleriet.

Læs mere...
Specifikationer
Varenummer52854
LandSkotland
RegionIslay
Størrelse70 cl.
Alkohol46,3%
EmballageGlasflaske
MærkeBunnahabhain
KategoriSingle Malt Whiskey
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!