Jameson Irish Whiskey

Jameson er en irsk whiskey med destilleri beliggende i Dublin. Jameson whiskey blev grundlagt allerede i 1780’erne af ireren John Jameson, der havde en særlig interesse for særlig god whiskyproduktion.

Filtrer produkter
Jameson Irish Whiskey

Jameson er en tredobbelt destilleret irsk whiskey af højeste kvalitet, hvilket gør Jameson til en ekstra blød og velsmagende whiskey. Den tredobbelte destillering er en stor del af Jameson whiskeyen, Ligesom den rette balance i blended også spiller en stor rolle i den komplekse smagsudvikling af Jameson. Her skal malt og byg destillaterne blandes på den helt rigtige måde for at give den gode naturlige smag. Jameson whiskey kan både nydes on the rocks, i long drinks eller i cocktails. Jameson er verdens mest sælgende irsk whiskey, og ingen andre brands kommer tæt på.

  • Verdens mest solgte Irish Whiskey
  • Traditionelle irske destillationsmetoder
  • Varianter til alle præferencer

En af verdens største whiskey-producenter

Der sælges over 31 mio. flasker Jameson om året, og brandets står for over 70% af salget af alt irsk whiskey i USA. Hele 90% af deres knap 5 mio. kasser eksporteres til alle verdensdele. Jameson blev oprindeligt produceret ved de legendariske destillerier på Bow Street og John’s Lane, som lukkede samtidig med åbningen af mere moderne destillerier i Cork. De gamle destillerier bruges dog i dag som museum, hvor whiskey-elskere og Jameson-fans kan få et indblik i brandets historie på tæt hånd. En af grundene til, Jameson flyttede til et nyt destilleri var blandt andet fordi, de ikke havde kapacitet til at tappe deres yderst eftertragtede produkt på flaske. Det var først i slut 1960’erne, at Jameson whiskey blev solgt på flaske. Inden da blev Jameson kun solgt på egetræsfade! Fordi Jameson er så stort et brand på verdensplan, er der nogle sjove historier om brandet, som man måske ikke lige havde regnet med. Dén bar, der langer flest glas Jameson whiskey over baren, ligger faktisk i Minnesota i det nordlige USA. Og det er måske ikke tilfældigt. Gennemsnitstemperaturen om vinteren i Minnesota er -12 grader. Så giver det pludselig mening, at der bliver drukket så meget!

Fokus på det lokale samfund

Jameson har i mange år været synonymt med kvalitets-whiskey. Den hældes op ved alle barer, solgt i alle butikker og nydes af samtlige af verdens whiskey-nydere. Dens karakteristiske glatte, bløde smag gør den yderst velegnet til at nippe til samt at blande op i cocktails. Men til trods for, at Jameson whiskey kendetegnes ved sin irske kerneidentitet, har den faktisk skotske rødder. Skaberen, John Jameson, var skotte. Han flyttede dog til Irland, giftede sig med en irer og igangsatte produktionen af sin whiskey ved et destilleri i Dublin. Jameson whiskey er et brand der er utroligt stolte af deres rødder, og bruger udelukkende lokale, naturlige råvarer til at producere deres verdenskendte produkt. Al den byg, der bruges til at fremstille Jameson, høstes inden for en radius på 30km af destilleriet. Alt det overskydende, der ikke bruges til produktionen af Jameson whiskey, bruges til at fodre det lokale kvæg. Jameson går ind for bæredygtighed, og lader ikke nogen af restprodukterne gå til spilde, så du kan derfor nyde et shot eller to med god samvittighed! 

Traditionesrige destillationsmetoder

På trods af, at Jameson er den største spiller på whiskey-markedet, og den har været her længe, så vinder den stadig priser for sin kvalitet. Og for at opnå og bibeholde de høje standarder, er der en række elementer af produktionen, der skal spille, inden en flaske Jameson whiskey sælges på markedet. Samtlige af Jamesons produkter er “triple-distilled”, hvilket vil sige, de er blevet destilleret hele tre gange, hvilket afviger fra scotch whisky fra Skotland, som oftest kun destilleres to gange. Den tredje destillering giver Jameson whiskey sin karakteristiske glathed og fjerner de sidste urenheder der måtte befinde sig i blandingen. Foruden den tredobbelte destillering, så bruges der særligt udvalgte egetræsfade til modningen af Jameson whiskey. De fleste af Jamesons egetræsfade bygges i USA, men der bruges også britisk og spansk træ ind i mellem. Det afgørende er dog, at det træ, som Jamesons repræsentanter udvælger, skal være det helt rigtige træ - ellers kan brandet risikere, at smagen ikke lever op til forbrugerens høje krav og forventninger. Nogle af Jamesons varianter modnes på 500-liter gamle sherry-fade, men de fleste flaske modnes på bourbon-fade fra Kentucky. For at disse egetræsfade skal produceres rigtigt, skal der faktisk tændes ild i tønden for at bøje træet. De bliver selvfølgelig rengjort grundigt, men man kan, som med så mange andre whiskey-varianter, ane en smule røg, når man nipper til et glas Jameson whiskey. Nedenfor kan du læse om nogle af Jamesons mest populære produkter:

 

 

MenuMenu
  • Brug for hjælp? +45 71 99 22 00
Søg Søg
Er du over 18 år?