Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Arnbitter

Sorter efter:
  1. Arnbitter 50% 70 cl.
    Arnbitter 50% 70 cl.

    188,00 kr.

    På lager - Hurtig levering

“Hverken ny, trendy eller importeret” 

Dette er sloganet på en vaskeægte århusiansk bitter, som er symptomatisk med jysk ydmyghed og godt håndværk. Arnbitter blev opfundet af Arne M. Hansen i et vinhus i Viby J. Det vides ikke præcis, hvornår Arnbitter blev skabt, men det siges, produktionen begyndte engang i 1950’erne. I 2015 blev firmaet solgte til Just Drinks A/S og fremstillingen af Arnbitter blev flyttet til København. 

Arnbitter produceres i to varianter, den originale Arnbitter og Arnbitter mint. Den originale Arnbitter kendes på sin grønne etikette, og består af en lang række lækre urter, som er blandet efter en hemmelig opskrift. Arnbitter mint, med en blå etikette er resultatet af et eksperiment som blev til en relativ sød og run bitter med en mørkere og mere gylden farve.

Opskriften er hemmelig, men man ved, at Arnbitter blandt andet produceres med ingefær, lakridsrod, nellike og safran, og blandes i 2.500 liter store kobbertanke, hvor den opbevares i 3 måneder inden den bliver tappet. Det færdige produkt indeholder 50% alkohol. De tidligste spor af bitter daterer tilbage til det gamle Egypten, muligvis blandede medicinske urter med vin, da man troede stærkt på, at bitter kunne kurere sygdomme.

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!