Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Aberlour

Sorter efter:

Aberlour er en lille oase i Skotland, der gennem mange år har produceret Aberlour Whisky. Aberlour skotsk single malt whisky er lavet på nogle af naturens fineste produkter. F.eks. er vandet der bruges i produktionen så rent og klart fra naturens side at producenten ikke behøver at fjerne eller tilføje noget til vandet - det kommer lige fra naturen rent og enkelt. Samtlige af Aberlours single malt whisky produceres med den bedste lokale byg samt det vandet fra bjerget “Ben Rinnes”, som ligger lige ved destilleriet. Deres whisky produceres af nogle af verdens mest garvede destillatører og foregår over en periode på mindst 12 år på blandt andet amerikanske egetræsfade.

  • Fremstillet på rent skotsk kildevand
  • Modnet i 12 år på amerikanske egetræsfade
  • Til den garvede whisky-entusiast

En evig skikkelse på whisky-markedet

Aberlour destillery blev, som så mange destillerier i Skotland, åbnet i starten af 1800-tallet med en vision om at producere en type spiritus, som for andre europæiske lande for alvor var begyndt at få øjnene op for. Der var enormt meget konkurrence, hvorfor hvert brand og destilleri måtte have deres eget image og smag. Noget, som også skete for rigtig mange skotske destillerier var, at de endte af forskellige grund med at brænde ned. Aberlour destilleriet måtte genopbygges i 1898. Efter mange succesfulde år blev Aberlour en del af Pernod Ricard og er nu en stor del af deres whisky-afdeling. De fleste Aberlour whiskies lagres på dobbelte fade hvor selve spiritussen ligger separat i gamle sherry og bourbon-fade. Det er først når spiritussen har lagret tilpas længe at de to bliver blandet så de fine og rene smage forvandles til én sammenhængende smagsoplevelse. Men hvad er det, der gør Aberlour whisky så speciel? Aberlour producerer en whisky, hvor der lægges ekstra meget fokus på substans. Denne yderst anerkendte whisky er et produkt af godt håndværk, passion og det faktum, at deres produkter er gået igennem generationer.

Den helt ægte whisky-oplevelse

Deres historie bygger på det lokale fællesskab, lokale ingredienser og familier med generationer af whisky-destillatører og håndværkere som har gjort Aberlour whisky til den verdenskendte whisky de er i dag. Som følge af deres omhyggelige destillationsprocesser og apparater, som blandt andet sherry og egetræsfade, formår de at producere flere typer whisky, hver især med en udsøgt smag og karakteristiske aromaer som ikke er at tage fejl af. Aberlour single malt whisky bruger nogle helt traditionelle destillationsmetoder når det kommer til at fremstille en lækker, velsmagende whisky som egner sig til at drikke rent og ikke nødvendigvis i en cocktail, hvor der ofte er forskellige typer væsker i spil, så man desværre undgår at få den helt ægte whisky-oplevelse, som Aberlour whisky i dén grad giver dig.

En enestående fremstillingsproces

Fremstillingsprocessen tilføjer nye smagsnoter og karakteristika som modner over tid for at skabe den rige og komplekse Speyside single malt whisky. Aberlours unikke smag stammer fra to fundamentale ingredienser som er uundværlige til fremstillingen. Det rene og bløde vand fra Ben Rinnes bjerget og byg som høstes inden for meget kort afstand til bryggeriet. Medarbejderne bag produktionen bruger traditionelle metoder med destilleriets tilknyttet mølle, som maler partier af frisk, tørrede malt til en grov, stivelsesholdige mel kaldet grist. Herefter tilføres den rene, opvarmet kildevand til gristen. Som tidligere nævnt, så modnes Aberlour single malt whisky i gamle amerikanske sherry og egetræsfade, som er dyre, sjældne og svære at skaffe. Men med hjælp fra deres Aberlours “Master Blender”, er det muligt for dem at tilegne sig en tilstrækkelig mængde af disse fade til at producere nok whisky til at tilfredsstille de mange loyale forbrugere. Samtlige af sherry og egetræsfadene udvælges og inspcieres inden brug for at sikre at det færdige produkt kan leve op til Aberlour whiskys høje standarder. Efter mindst 12 år i fadene har væsken optaget små smagsnoter fra egetræsfadene. De amerikanske egetræsfade tilføjer Aberlour whisky søde noter af vanilje og ristet kokos, hvorimod Olorosso Sherry-fade tilføjer en mere frugtig og krydret intensitet og en mørk farve af rav. Hemmeligheden bag Aberlours succes er at bringe de to væsker sammen i de rigtig proportioner for at opnå en perfekt balance som ender ud i en whisky af allerhøjeste klasse. 

 

Læs mere...
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!