Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Palladino Ornato Barolo DOCG 2016 15% 150 cl. (Magnum)

Udsolgt

1 STK.

1.099,00 kr./stk.

23%
23%
6 STK.

849,00 kr./stk.

5.094,00 kr.total

Product information

Udsolgt
Betalingsmetoder logoer

Beskrivelse

Palladino ejer 0,30 hektar af denne klassiske Cru i Serralunga. Marken er placeret med sydlig eksposition i et højtliggende amfiteater med tunge helvetiske jorde. Vinens aromatiske profil er indbegrebet af mørk frugt og koncentration med noter af tjære, balsamico og læder. Det er en vin der vil udvikle sig positivt de næste 25 år, og er kvintessensen af power Nebbiolo.

Palladino-familien har hjemme i Serralunga d’Alba i den sydøstlige del af Barolo dalen. Huset blev startet af Pierre Palladino tilbage i 1974 med fokus på at lave kvalitetsvine fra egne druer. I dag er huset delvist drevet af familiens nye generation, hvilket har givet et gevaldigt hop i kvaliteten.

De råder over 11 hektar vinmarker beliggende i de klassiske helvetiske jordbundsforhold, som kendetegner vinene fra Serralungas. Kombinationen af næringsfattigt sand, marine marl og kalk giver de optimale vækstforhold for Nebbiolo druen, som resulterer i mørke, parfumerede vine med enorm struktur. Deres vinstokke er nået en moden alder med dybe rødder, som har adgang til næring i de dybtliggende reservoirs, og derfor har de gjort det ekstra godt i de sidste tørre og varme årgange. 

Den helt store forskel på vinene er opnået med en kæmpe indsats i både mark og kælder. Med et generationsskifte ser man tit en fornyet omhu og passion samt et ønske om at gøre op med fortidens processer. Nu er der fokus på økologi i vinmarkerne, lavere udbytte og ingen brug af pesticider. Derudover har man investeret i nye temperaturstyrede gæringstanke og botti for at komme den rustikke stil til livs.

Læs mere...
Specifikationer
Varenummer51499
KategoriRødvin
ProptypeKork
EmballageGlasflaske
Størrelse150 cl.
MærkePalladino
Årgang2016
ServeringsforslagVildt, Svamperetter, Henkogte Retter
DrueNebbiolo
Alkohol15%
LandItalien
RegionPiemonte
Varedeklaration
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!