Bevco A/S
Søg
Account
Cart

Kongsgaard Dark Gin 44,5% 35 cl.

Udsolgt

268,00 kr.

inkl. moms

Product information

Udsolgt
Betalingsmetoder logoer

Beskrivelse

Kongsgaard Dark Gin lagres 18 måneder i cognacfade, og resultatet af den yderst omhyggelige fremstillingsproces resulterer i en intens, cremet og mørk gin med sød vanilje og enorm kompleksitet. Derudover finder man, ligesom med sin bror, Kongsgaard Raw Gin, de danske Guldborg-æbler, som i denne gin også er i centrum. En af de mere moderne typer fadlagret gin er Kongsgaard Dark Gin, der blot er en fadlagret udgave af Kongsgaard Raw Gin. Man skal ikke undervurdere fadlagring. Det er en yderst omfattende, tidskrævende proces, som, hvis ikke udføres ordentligt, resulterer i et produkt, der på ingen måde lever op til Kongsgaard Gins høje kvalitet. De forskellige cognacfade, Kongsgaard har valgt at bruge, tilføjer hver især nogle helt unikke smagselementer og noter til ginnen.

Hemmeligheden ligger dog i træsorten, og det er det franske Limousin egetræ, der over tid har en exceptionel evne til at udvikle fede, cremede noter af vanilje samt forførende tanniner der harmonerer med citrusnoter.18 måneders fadlagring er usædvanlig lang tid, og til sammenligning ligger øvrige typer fadlagrede gin kun 4-6 på fad. Noterne af Cognac-smagen fylder enormt meget i munden ligesom den gør i næsen. Æblenoterne er naturligvis meget fremtrædende, da æbler er hele omdrejningspunktet for produktionen af både Kongsgaard Raw Gin og Kongsgaard Dark Gin. Den intense æblesmag giver ginnen sin søde afrunding der harmonerer perfekt med den cremede vanilje fra egetræet.

Eftersmagen præges af våde trænoter og citrus samt varme fra ingefæren og en anelse kanel, og afslutningsvis oplever man en våd og mørk fyrrenål fra enebærrene.Der er én ting, vi med sikkerhed at sige. Kongsgaard Dark Gin er ikke en gin, vi foreslår at du blander op i Gin & Tonic. Smagens kompleksitet og intensitet gør, at den fuldstændig overdøver en tonicvand, og så kan det hele være ligegyldigt. Kongsgaard Dark Gin er en spiritus der ligger i samme kategori som cognac eller calvados, i hvert fald på den måde den skal nydes. Den er oplagt at drikke efter maden eller på terrassen med en isterning i. Efter du har fået den første, ægte smagsoplevelse, kan du begive dig ud på cocktail-eventyr og lave en lækker cocktail ved navn Martinez - sådan laver du den:

Ingredienser

  • 4,5 cl Kongsgaard Dark Gin
  • 4,5 cl Dolin Rouge Vermouth
  • 0,7 cl Luxardo Maraschino Liqueur 2
  • 2 dråber Angostura orangebitter 
  • Pynt med appelsinskal

Fremgangsmåde 

Rør gin, vermouth, Luxardo og orangebitter rundt i en stor kande sammen med en masse isterninger. Når væsken er kold, sigter du indholdet ned i et afkølet coupeglas. Pynt med appelsinskal som du vrider let over glasset, så de aromatiske olier rammer overfladen.

Læs mere...
Specifikationer
Varenummer18674
EmballageGlasflaske
LandDanmark
Alkohol44,5%
KategoriGin
MærkeKongsgaard Gin
Størrelse35 cl.
Få eksklusive tilbud og nyheder direkte i din indbakke!